Niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu zupa. Idealna na chłodniejsze dni – aromatyczna, rozgrzewająca, pyszna! Bataty świetnie łączą się w smaku z soczewicą. Koniecznie musisz jej spróbować.
Dlaczego uwielbiam zupy krem? Bo ich czas przygotowania to około 30 minut. Wystarczy wrzucić do garnka wszystkie składniki, ugotować i zmiksować. Ale jest jeden warunek – musisz mieć już przygotowany bulion warzywny lub mięsny.
Składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
70 g czerwonej soczewicy
1 duży batat
900 ml bulionu
1 puszka pomidorów
1/3 szklanki mleczka kokosowego
Przyprawy:
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
Przygotowanie
Najpierw cebulę, czosnek i batata obierz. W garnku, w którym będziesz gotować zupę, rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i cały czas mieszając, smaż przez około 1 minutę. Po tym czasie dodaj przygotowaną czerwoną soczewicę oraz przyprawy. Wymieszaj i do garnka wlej bulion. Poczekaj, aż wszystko się zagotuje.
W tym czasie batata pokrój kostkę, a po zagotowaniu dodaj go do reszty składników. Gotuj przez około 15 minut. Na sam koniec dodaj pomidory z puszki, w razie potrzeby dopraw solą i gotuj jeszcze przez kolejne 10 minut.
Po tym czasie zdejmij garnek z palnika, dodaj mleko kokosowe i wszystko dokładnie zblenduj.
I gotowe! Polecam podać ją ze świeżą kolendrą oraz grzankami z masłem. Smacznego!
Sprawdź również przepis na sycącą sałatkę z batatem i ciecierzycą.
Niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu zupa. Idealna na chłodniejsze dni – aromatyczna, rozgrzewająca, pyszna! Bataty świetnie łączą się w smaku z soczewicą. Koniecznie musisz jej spróbować.
Dlaczego uwielbiam zupy krem? Bo ich czas przygotowania to około 30 minut. Wystarczy wrzucić do garnka wszystkie składniki, ugotować i zmiksować. Ale jest jeden warunek – musisz mieć już przygotowany bulion warzywny lub mięsny.
Składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
70 g czerwonej soczewicy
1 duży batat
900 ml bulionu
1 puszka pomidorów
1/3 szklanki mleczka kokosowego
Przyprawy:
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
Przygotowanie
Najpierw cebulę, czosnek i batata obierz. W garnku, w którym będziesz gotować zupę, rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i cały czas mieszając, smaż przez około 1 minutę. Po tym czasie dodaj przygotowaną czerwoną soczewicę oraz przyprawy. Wymieszaj i do garnka wlej bulion. Poczekaj, aż wszystko się zagotuje.
W tym czasie batata pokrój kostkę, a po zagotowaniu dodaj go do reszty składników. Gotuj przez około 15 minut. Na sam koniec dodaj pomidory z puszki, w razie potrzeby dopraw solą i gotuj jeszcze przez kolejne 10 minut.
Po tym czasie zdejmij garnek z palnika, dodaj mleko kokosowe i wszystko dokładnie zblenduj.
I gotowe! Polecam podać ją ze świeżą kolendrą oraz grzankami z masłem. Smacznego!
Sprawdź również przepis na sycącą sałatkę z batatem i ciecierzycą.
Marvelous, what a web site it is! This blog presents helpful
facts to us, keep it up.!
Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
but I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
Many thanks! You can read similar art here: Blankets